Slægtstræ for
Søren Nielsen & Lene Dræby Kottal

Personoplysninger

MOtto Anselm Söderlund

Fødsel: 19. april 1883 i Utra, Joensuu, Kontiolahti, Pohjois-Karjala, Finland

Død: 14. juli 1918 i Käkisalmi Fangelejr, Viipuri, Finland

Søn af Jacob Andersson Söderlund og Maria Sofia Wikstedt

Vis slægtstræ startende med Otto Anselm Söderlund

Otto blev udvist af Danmark d. 4. juni 1910 i henhold til fremmedloven og med påbud om ikke at komme til Danmark igen. Fremmedloven var rettet mod udlændinge, der forstyrrede den offentlige orden eller var arbejdsløse. Hvorfor Otto blev udvist vides ikke, men han rejste i hvert fald hjem til Finland og arbejdede på forskellige glasværker der.

I 1911 arbejdede han på Rauma Glasværk, som netop havde påbegyndt produktion året før. Der blev der produceret vinduesglas. Fra 1912-1914 arbejdede han i byen Johannes på glasværkerne Kirkenes og Rokkala. På begge disse fabrikker blev der i første omgang fremstillet spejlglas, men Kirkenes havde en særlig mølle, der gjorde at de kunne producere slebet og poleret spejlglas. Fra 1907 gik værket over til produktion af vinduesglas. Kirkenes var det største finske glasværk på sin tid.

Ottos sidste arbejdsplads (1915-1918) var Ristiniemi Glasværk i byen Hamina, som ligger meget tæt på den nuværende grænse mellem Finland og Rusland. På dette glasværk blev der hovedsaligt produceret vinduesglas til eksport til Rusland. Hvad otto foretog sig udover at arbejde på glasfabrikken er uvist, men i 1918 blev han anholdt og fængslet i en russisk fangelejr, hvor han døde efter ca. tre måneders fangenskab, formentlig af sult.

Begivenheder i denne persons liv

19.04.1883

Født i Utra, Joensuu, Kontiolahti, Pohjois-Karjala, Finland

04.04.1897

Konfirmeret i Skt. Knuds Kirke, Odense, Danmark

Kilde 1

14.07.1918

Død i Käkisalmi Fangelejr, Viipuri, Finland, 35 år gammel

Partnere og børn

Dagmar Linea Hemming

Børn:

Lilly Söderlund

Åke Paul Anselm Söderlund

Relaterede artikler

Den Finske Borgerkrig