Slægtstræ for
Søren Nielsen & Lene Dræby Kottal

Personoplysninger

MRudolf Lambert Söderlund

Fødsel: 29. september 1886 i Kontiolahti, Pohjois-Karjala, Finland

Død: 22. marts 1964 i Tofino, BC, Canada

Søn af Jacob Andersson Söderlund og Maria Sofia Wikstedt

Vis slægtstræ startende med Rudolf Lambert Söderlund

I 1906 udvandrede Rudolf til Canada. Det var en lang rejse, der statede i Aarhus, hvor Rudolf boede dengang. Næste stop var København, hvor han sejlede fra d. 8. marts og ankom til Ellis Island i USA d. 21. marts. Turen direkte fra København til New York tog normalt 10 dage, men dette skib samlede passagerer op i Oslo og Kristiansand i Norge undervejs, så derfor tog det et par dage ekstra. Fra Ellis Island skulle Rudolf videre til Montreal i Canada, hvor han mødtes med sin ven Robert Jørgensen, der boede i Montreal.

Rudolf sejlede med skibet Oscar II, som var en del af DFDS' selskab kaldet Scandinavian American Line. Skibet havde plads til i alt 1190 passagerer; 150 på 1. klasse, 140 på 2. klasse og 900 på 3. klasse. Rudolf rejste på 3. klasse, hvor billetprisen dengang lå på omkring 80-100 kr., hvilket svarer til 4-6.000 kr. i nutidskroner. Det var faktisk billigt, og det skyldtes, at konkurrencen var hård dengang, og desuden var skibet Oscar II ikke et luksusskib, men kun et skib af middel standard, også når det gjaldt forholdene på 1. klasse. Rudolf havde inden afrejsen fra Danmark selv betalt billet til hele rejsen fra København til Montreal i Canada.

Da Rudolf ankom til Ellis Island, skulle han ligesom alle andre indvandrere svare på en masse spørgsmål og vurderes helbredsmæssigt, før han fik lov at rejse videre. Desuden blev han i 1918 registreret som rekrut for den canadiske hær, og offentliggørelsen af alle informationerne fra de to registreringer gør, at vi kan give et ret godt signalement af Rudolf. Han var generelt ved godt helbred og havde ingen fysiske handicaps. Han havde brunt hår og brune øjne, og hans hud var lidt rødmosset. Han var 174 cm høj, så efter nutidig dansk standard var han en lav mand. Han målte 93 cm om brystkassen, som nok er gennemsnitligt.

Montreal ligger i regionen Quebec, hvor hovedsproget er fransk, men om Rudolf nåede at lære nogle franske gloser, mens han boede der, er uvist, for han blev der ikke længe. Han flyttede hurtigt længere ind i landet til byen Kenora i Ontario, hvor han boede indtil april 1907. Så rejste han tilbage til USA, nærmere bestemt til byen Albee i South Dakota, hvor han skulle mødes med sin ven Waldemar Johansen. Rudolf blev dog ikke i USA, for i 1918 boede han i Ucluelet på Vancouver Island. Senere flyttede han længere nordpå til Tofino, også på Vancouver Island, hvor han døde.

Begivenheder i denne persons liv

29.09.1886

Født i Kontiolahti, Pohjois-Karjala, Finland

Kilde 1

30.09.1900

Konfirmeret i Skt. Knuds Kirke, Odense, Danmark

Kilde 2

22.03.1964

Død i Tofino, BC, Canada, 77 år gammel

Kilde 3

Stilling:

Landmand

Stilling:

Glasmager